Jag vill se samma valmöjligheter i vården som i mataffären!

Karin är utbildad sjuksköterska och har en master i kvalitetsförbättring och ledarskap inom hälsa och välfärd. Hon börjar på Bouvet i september och kommer arbeta som konsult med fokus på verksamhetsutveckling, digitalisering och förändringsledning.

Klicka på taggarna för att läsa mer om var och hur vi använder samma ämne och teknik

Karin är en driven, social och kreativ person som arbetar för en bättre vård. Under de senaste åren har hon utvecklat vården inom Stockholms Sjukhem. Under våren har hon varit med och startat upp Covid-19 avdelningar där snabba förändringar utifrån professionens yrkeskunskap var en viktig framgångsfaktor.

"Min styrka är att jag alltid undersöker patientens och personalens behov i utvecklandet av nya tjänster. På det sättet skapar vi effektivt något tillsammans som är viktigt och som skapar värde."

Karins drömprojekt vore att få arbeta fram en digital guide som hjälper människor med kroniska sjukdomar och äldre genom vårdsystemet. Det skulle öka delaktigheten, tryggheten och egenvårdsförmågan hos den här gruppen och det är något hon brinner för.

För Karin är det viktigt att se helheten och säkerställa att alla inom ett projekt är delaktiga och har samsyn i projektets uppdrag och syfte. Hennes största drivkraft är att skapa bättre och effektivare vårdtjänster som tillgodoser patienternas individuella behov. Gärna genom tjänstedesign. För att säkerställa en hög kvalitet i det arbetet handlar det om att vara nära patienter, ledning och andra intressenter.

”Det viktigaste med vårdens digitalisering är att förenkla och göra tjänsterna individanpassade. När vi till exempel ska handla mat kan vi välja om vi vill gå fysiskt till butiken och självscanna, betala i kassan eller beställa hem våra matvaror via nätet. Jag vill se samma valmöjligheter i vården och det ska vara enkelt för alla, både för patient och personal.”

Genom att arbeta mer personcentrerat kan vården utvecklas positivt. Och det är patienternas behov som Karin vill fokusera på när digitaliseringen tar nästa steg. Men även verksamheternas arbetssätt måste förändras, det handlar om mer än teknik. Tekniken löser inte vårdens utmaningar på egen hand.

Karin har precis flyttat till hus med trädgård så hon tänker nörda in sig i växter och odling. Annars gillar hon att vara med sin familj och vänner, träna crossfit, cykla och äta.