Facebook Pixel

Cykelbiblioteket i Växjö gör succé!

Bouvet bidrar till att öka mobiliteten och hållbar pendling

I april 2019 öppnade cykelbiblioteket i Växjö som ger privatpersoner möjlighet att prova på olika typer av cyklar. Syftet är att ge möjlighet till att prova på ett nytt sätt att pendla.

Finansieras av EU-projekt

Växjö kommun deltar i två EU-projekt som ska öka möjligheterna till hållbar pendling med cykel. Som en del i projekten öppnades cykelbiblioteket i april 2019. Privatpersoner kan få prova olika typer av cyklar i tre veckor för att hitta ett nytt sätt att pendlla. 

Cykelbiblioteket finansieras av två EU-projekt som Växjö kommun deltar i:

  • SUMBA – Sustainable Mobility and Commuting in Baltic Cities. Projektet syftar till att främja hållbart resande och kombinationsresor.
  • CoBiUM. Förkortningen står för Cargo Bikes in Urban Mobility. Projektet jobbar för att främja cykling med lastcyklar i städer.

Med en begränsad budget fick vi vara kreativa och löste utmaningarna tillsammans med Colin och Ulrika på kommunen. Henrik gjorde en fin design åt oss och Jenny byggde en bra lösning.

Ylva Nordenström, projektledare på Bouvet.

Lösning

Bokningarna görs digitalt på Växjö kommuns webbplats. Sedan får beställaren mail som bekräftar bokningen. Samtidigt har administratörer och cykelhandlare möjlighet att hantera bokningarna enligt deras behov.

Henrik Lindqvist, Jenny Larsson och Ylva Nordenström på Bouvet tog tillsammans med Colin Hale och Ulrika Fransson på kommunen fram en lösning med en kombination av SiteVisions Inloggningsmodul,  bokningsmodul och RESTApp.  

Resultat

”Med bra kommunikationen och samarbete så skapade vi en lösning för cykelbiblioteket. Resultatet blev en blandning mellan en custom och standard-lösning som utnyttjar både funktionaliteten från bokningsmodulen i SiteVision men även RESTApp och vanligt skript. Det var kul att höra att det fungerade så bra och att alla cyklar blev uppbokade så snabbt!"

Jenny Larsson, webbutvecklare på Bouvet.

"Jag har lång erfarenhet av att samarbeta med olika IT konsulter, och fast vi inte träffats, så har samarbetet funkat bra via Skype och telefon. Bouvet har varit öppna, flexibla och tillmötesgående.

-Vi fick kompromissa med funktionerna av olika anledningar och resultatet har blivit mycket bra. Det har verkligen varit uppskattat av invånarna: funktionen har gjort succé här i Växjö!"

Ulrika Fransson, Kommunikationsstrateg på Växjö kommun.

Här kan du läsa mer om projektet:

Projekt: Cykelbiblioteket Växjö

Branch: Transport

Ansvarigt kontor: Stockholm, Örebro

Kontakta oss

Annica Ferguson
CSO och Account Manager