Oförglömlig självständighetsfirande "Uavhengighetstur"

Augusti 2002 är en speciell månad för alla på Bouvet. Det var då vi gick från det svenska ägda företaget Cell Network och blev oberoende. Firandet av denna självständighetsdag har sedan dess blivit en av de starkaste traditionerna vi har i Bouvet, vår födelsedag.

Födelsedagen firas som alla födelsedagar ska firas, genom att samla fantastiska människor runt god mat, goda drycker och roliga upplevelser. För att fira tar vi all vår personal med på en årlig resa. I helgen har därför flera fantastsika destinationer runt om i Europa besökts av sprudlande, glada och duktiga Bouvet:are.

Ibland samlar vi alla våra medarbetare från våra olika regioner och kontor och reser till samma destination, andra gånger delar vi upp oss till olika resmål. I år gjorde vi det sistnämnda. Vårt kontor i Bergen har varit i Nice, Rogaland-kontoret har firat på Heimebane i Rogaland, våra kontor i södra Norge har varit på Färöarna, våra kontor i Oslo har varit i Oxford, Trondheim-kontor har firat i Trondheim för att de senare i höst Verona att fira lite mer, och Sverige reste på en gemensam resa till Polen.

Nyfiken på hur firandet gick? Här är både bilder och sammanfattningar av resorna vi har varit på.

Bouvet Sverige och Bouvets ekonomiavdelning firade i Polen

Årets destination var Sopot, utanför Gdansk i Polen. De som var med på resan var Bouvet Sverige och Bouvets ekonomiavdelning. Vilket gäng! Bussen var laddad med godsaker, musikquiz och glada människor på väg från Stockholmskontoret till flygplatsen.

Väl anlända till destinationen fanns ingen tid att förlora, det blev en snabb visit på hotellet för att sedan fortsätta till kvällens middag med pianist och egen tid att strosa runt på Sopots gator. Vissa gick vidare för dans och hamnade på Kubaniski (som betyder kubansk salsa på polska).

Efter en god natts sömn var det dags för dagens aktiviteter som bestod teamövningar som lockade till många skratt och insikter. Övningar som ”Mission impossible” och ”Vad betyder det att säga att man kan något”. Frågor under övningen var ”Vem kan EPI?”, ”Vem kan WCAG?” och den avslutande frågan ”Vem kan klippa hår?”. Denna övning slutade nästan med att tech's avdelningsledare Jesper blev klippt av en som vara utbildad frisör eller en som var certifierad för fårklippning. Valet var svårt så det blev ingen klippning. 

Vi vandrade sedan på Europas längsta träpir för att segla i kapp mot Gdansk med vissa valde istället en härlig cykeltur. Under seglingen hörde man kanoner och såg svart rök från land. Det visade sig vara firandet av det historiska ögonblicket 80 år tidigare, då det första skottet under andra värdenskriget avfirades precis där våra segelbåtar seglade in mot hamnen i Gdansk.

Under dagen blev det guidad vandring på Gdansks mysiga kullerstensgator i gamla staden, världens största kyrka byggd av tegel samt bärnstenar så långt ögat kunder nå. Mingel på en takvåning med utsikt över staden följt av en finare middag på en närliggande restaurang med provning av öl från restaurangens eget bryggeri. Kvällen avslutades med dans i den speciella byggnaden Krzywy Domek som brukar kallas för "The Crooked House".

Sista dagen bestod av egna aktiviteter som strandhäng och bad som förlängde sensommaren och blev för flera sommarens sista dopp.

Tack för oförglömlig resa!

Bouvet Bergen i Nice

Årets destination blev i år Nice för gänget i Bergen. Att landa i Frankrike med 30 grader och strålande sol för kalla och våta Bergensare var inte helt fel. Efter ankomst började turnén med en söt drink på takterrassen följt av ett litet mellanmål innan man åkte ut på sightsing i stan. Under sightsingen seglade gänget runt kända och underbara destinationer och dokumenterade det hela vägen. Badning, franska frestelser och underbar atmosfär - ett utmärkt sätt att lära känna varandra, särskilt med alla de nya anställda som började i augusti. På dag två var det möjligt att välja mellan att cykla till Cap Ferrat, en utflykt till St. Paul de Vence, en liten medeltida stad som är världsberömd för sina vackra omgivningar, eller vingårdsbesök i ett vinslott. Solglasögon, svett, vackra omgivningar och gott sällskap är nyckelord som hänger med efter resan.

Bouvet Rogaland firade med en homecasion

Borta bra, men hemma bäst. Detta var fallet när Bouvet i Rogaland valde årets destination. Det blev firande full av upplevelser, bidrag till volontärarbete och lokala spelare i Stavanger. Kvällen avslutades med en fantastisk fest, ledd av Jon Brungot med underhållning från husbandet B#, Hilde Selvikvåg, Tøfl och September When.

Firandet började med Kick Off på SR-Bank Arena, med en fotbollsmatch mellan Bouvet och tidigare legender i Viking. Bjarne Berntsen var domaren. Efter en jämn match gick Viking med seger med resultatet 3-2 till Viking. Efter matchen transporterades vi i lag med olika transportmedel till centrum - spelet var igång. Under hela dagen var det tävlingar med innehåll relaterat till teknik, humor, hållbarhet, kultur och "Island games". Den röda tråden genom firandet var lokal stolthet. Insatserna och erfarenheterna gynnade lokalsamhället och inte minst Bouvet-kulturen, särskilt trevligt att de frivillga företag som la ner mycket arbete för att berätta och lära oss mer om det viktiga arbetet de gör varje dag. Firandet slutade med middag och underhållning på hotellet Sola Air. Vi fick fantastisk mat från lokala jordbrukare som också lärde känna Bouvet. Finalen var ett stort återförening med The September When - de är bättre nu än för 15 år sedan :)

Bouvet Söder reste till Färöarna

Bouvet i söder tog med sig hela gänget från kontor i södratill Färöarnas extraordinära destination. Färöarna är en skärgård i norra Atlanten mellan Skottland och Island, där det bor cirka 50 000 invånare och hela 80 000 får. Här var de gröna bergsslätten och vackert landskap i alla riktningar. Syftet var att resenärerna skulle ha möjlighet att uppleva omgivningen, men i sin egen önskan och takt. En gäng gick på en "Insta Tour" där de tillsammans med en av de främsta fotograferna i området fick se vykorts-Färöarna på sitt allra bästa - och fick smaka på lokala delikatesser och åt lunch på en lokal gård. Andra Bouvet gänget gick på vandring, cykling, fiske, sightseeing i Torshavn och ett gäng människor besökte ett lokalt bryggeri. På kvällarna samlades trupperna för bättre måltider på två lokala restauranger i Torshavn, där vi åt bra och pratade med trevliga kollegor. På kvällarna valde många att testa de lokala barerna, här smakade de drycker från lokala aktörer, lite dans och brädspel. Tack för en utmärkt resa!

Bouvet Öst besökte Oxford

För gänget i öst var Oxford destinationen. Oxford är en stad som inte bara ger dig otrolig arkitektur och historia, utan erbjuder också stora möjligheter att utforska otaliga spännande aktiviteter i omedelbar närhet. Efter en trevlig middag på fredagen var det därför på lördagen redo att testa flera av dessa. Under dagen fick engagerade Bouvetare spela cricket och rugby, ridning, båttur, testa punitng i River Thames, vara med på barcrawl, besöka ett gin-destilleri, delta i guidade turer för att lära sig mer om de olika sevärdheterna. i Oxford, liksom mycket, mycket mer. Det var helt enkelt en dag fylld av kul, glädje och goda upplevelser. Resans höjdpunkt var för många på lördagskvällen, då det var en fest på Oxford University Museum of Natural History. En otrolig upplevelse som de flesta inte kommer att glömma. På söndagen avslutades turnén med en samling i rådhuset, där en mycket skicklig kör sjöng gänget vidare tillbaka till Gardermoen.

 

"Tack för oförglömmliga minnen med de bästa kollegorna!"