”Java är lite av en sweet spot”

Adrian Royo är ny fullstackutvecklare på Bouvet och kliver direkt in med all sin egen energi i ett uppdrag som Java-utvecklare i ett nordiskt samarbete för ett säkert elnät. Han har precis kommit tillbaka från sitt första besök hos teamet i Oslo och är peppad.

Publicerad:

24 aug 2023

Adrian har sin bas i Stockholm och kommer mestadels jobba på distans, men någon gång i månaden blir det resor till teamet och kunden i Norge. Redan på anställningsintervjun fick han reda på vilket konsultuppdrag vi tyckte han skulle passa för och det, tillsammans med en schysst känsla för sin nya avdelningsledare Jesper, var bidragande till att han valde Bouvet.

- Allt är fortfarande nytt och spännande och det känns superkul. Både med Bouvet och uppdraget. Det är en cool grej att kunna säga att man bidrar till ett säkert elnät, säger Adrian.

- Jag har jobbat mycket med backendutveckling tidigare men inte så mycket med DevOps så det ska bli kul att lära sig. Det är utvecklande för mig. Jag vill hela tiden lära mig något nytt och inte bara göra det jag redan kan, berättar Adrian.

Adrian har jobbat 4 år som systemutvecklare, både som anställd och konsult, innan han kom till Bouvet.  Huvudsakligen med backend, systemarkitektur, databashantering, microtjänster och Java-programmering. Java är det språket han är mest bekväm med och flytande i.  

- Java är lite av en sweet spot, menar Adrian. Det går snabbt att sätta sig in i, det finns mycket frihet att skala saker, man kan göra jättemycket själv men finns också ett stort bibliotek att använda. Eftersom man kan använda det till så mycket blir det intressant. Kan du Java så har du en väldigt bra grund. 

 

Fokuserar på problemlösning

Den egentliga röda tråden i Adrians intresse är inte specifikt Java utan att få ta sig an och få möjlighet att lösa ett mjukvaruproblem oavsett programmeringsspråk. Det roligaste och mest stimulerande är att få lösa ett riktigt klurigt logiskt problem.

- En av de största föreställningarna jag hade när jag utbildade mig och var ny som utvecklare var att jag skulle sitta och producera kod hela dagarna. Men det är ju så mycket mer. Det är kul att ta reda på varför saker inte fungerar, experimentera och testa saker, diskutera behov och lösningar. Förr var det risk att jag hoppade på en teknisk lösning för fort, men nu gillar jag att diskutera först i teamet. Och ibland kan vi komma fram till att den snyggaste lösningen är att lösa problemet helt utan kod. Då känns det extra bra att tänka till lite före.

 

Teamkänslan gör det kul att gå till jobbet

Teamet är viktigt för Adrian. Han har erfarenhet både av att vara senior i ett team och kliva in som ny i ett redan etablerat.

- Så länge man har högt i tak och kollegor man kan diskutera med så är det bästa grejen. Och att vi tacklar de problem som dyker upp som ett team. Om man själv vågar ställa dumma frågor så kan man visa för nya utvecklare att det är en trygg miljö i teamet. Jag försöker alltid att vara lättillgänglig och ta situationer lite lättsamt. Det är bättre att känna att vi har en enkel och snabb access till varandra istället för att ha stora formella möten där det kan kännas svårt att vara öppen.  

- Som ny i ett team känner jag in och anpassar mig efter de andra. Ju tryggare jag blir desto mer kommer min ådra som idéspruta fram och då släpper jag loss, skrattar Adrian.

Den resan ska bli spännande att följa, varmt välkommen till oss Adrian!

Vi söker fler Java-utvecklare!

Vi har en stor efterfrågan på Java-utvecklare just nu från våra kunder. Är du nyfiken på hur det är att jobba som Java-utvecklare på Bouvet? Kontakta gärna [email protected], avdelningsledare för systemutveckling. Eller fråga Adrian om några månader när han blivit lite varm i kläderna.