Skapar användarvänliga lösningar för vårdpersonal

Jonas Pettersson – UX-designer 

Jonas gör det lättare att kontakta rätt vårdgivare och förbättrar stödsystemet för sjuksköterskorna på 1177. 

I sitt jobb som UX-designer står Jonas inför många spännande utmaningar. Just nu skapar han lösningar som gör det lättare för vårdpersonal att hitta kontaktuppgifter till varandra. Nyligen har han också jobbat med ett verktyg som ska stödja sjuksköterskor på 1177 när de ger sjukvårdsrådgivning på telefon.  

– De viktigaste uppgifterna för mig i de här utvecklingsprojekten är att se till att användaren är i fokus så att vi bygger rätt saker och att lösningarna blir användarvänliga. I min roll som UX-designer handlar det till stor del om att kartlägga och få insikt i vilka som är de största behoven och hur dessa kan lösas.  För att lyckas med detta arbetar vi i fokusgrupper tillsammans med referensgrupper bestående av sjuksköterskor och administratörer från de olika regionerna. Vi testar koncept, prototyper och utvecklad funktionalitet, säger Jonas och fortsätter. 

  – Jag tycker det är väldigt roligt och spännande att jobba med samhällsnyttiga projekt som också stämmer med mina egna etiska värderingar, och i Bouvet får jag möjlighet att göra det. Det är också viktigt för mig att utvecklas i min yrkesroll och det gör jag i de projekt jag arbetar i, samtidigt som jag får bra utbildning i att navigera i komplexa organisationer och tillsammans ökar vi den digitala mognaden i varje verksamhet. 

Och även om utveckling är en bra motivation för Jonas lyfter han också fram den kollegiala gemenskapen och den goda delningskulturen som viktiga faktorer för att trivas på jobbet. 

  – Bouvet är en jordnära och varm arbetsplats där vi ser och tar hand om varandra. Vi är bra på att dela med oss vilket jag tycker är otroligt viktigt - det finns så mycket kunskap bland mina kollegor! Jag uppskattar också att jag kan ha en bra balans mellan arbete och privatliv och att jag har en frihet i mitt dagliga arbete. 

Bli en av oss

Vill du jobba som UX -designer hos oss och vara med och bygga framtidens vård?
Se vad vi kan erbjuda eller hör av dig till det kontor som är närmast dig så ses vi på en fika!

 

Bilder av smilende Bouvet-kollega på tur

 

Vi utvecklar framtidens vård

På Bouvet finns ett stort gäng med både ledare och kollegor som jobbar dedikerat med att utveckla vården. Sammantaget arbetar cirka 20 av Bouvets konsulter med uppdrag inom vård, hälsa eller läkemedel. Det är UX- och tjänstedesigners, verksamhetsutvecklare, förändringsledare, systemutvecklare och informatiker som alla har ett brinnande engagemang för just förbättringar i vården.

Möt fler av våra samhällsbyggare
Läs mer om våra tjänster till hälso- och sjukvården