Skapar förutsättningar för kvalitets- och förbättringsarbete i vården

Anna Brismar - Projektledare, Produktägare och Scrum Master

Anna Brismar

Anna Brismar arbetar med ett av vårdens viktigaste verktyg för kvalitets- och förbättringsarbete. Hon bidrar till att beslutsfattare och verksamhetsutvecklare kan jämföra resultat av en viss behandlingsinsats, väntetider eller kostnader mellan olika regioner och kliniker över landet. 

– Att mäta, registrera och öppet redovisa kvalitet och effektivitet i vården är en nödvändig grund för att kunna göra vården bättre. Det känns fint att få vara med och bidra till framtidens vård genom min roll som produktägare för webbplatsen Vården i Siffror, säger Anna. 

Vården i siffror är regionernas gemensamma samlingsplats för publicering av data kring hälso- och sjukvårdens kvalitet och effektivitet. Den fungerar som ett verktyg där man kan ställa in parametrar för jämförelser. Målet är att förbättra vården och främja analys, dialog och att lära av varandra.

– I min roll som produktägare ansvarar jag för att samla in behov och krav på lösningen från användarna och sedan prioritera och planera dessa för implementering. Jag koordinerar arbetet med applikationsleverantören som driftar och förvaltar lösningen på uppdrag av Sveriges Kommuner och Regioner. Jag arbetar nära både de användare som ansvarar för innehållet och med produktägaren för den tjänst som samlar in alla rapporter om vårdens kvalitet. Det finns ett antal lösningar i backend som förmedlar kvalitetsdata från bland annat de nationella kvalitetsregistren, men även andra datakällor.

Uppskattar en aktiv delningskultur

Under sin tid på Bouvet har Anna jobbat som projektledare och produktägare med många olika uppdrag inom offentlig sektor, främst inom hälso- och sjukvården.

– För mig är varierande och utmanande uppdrag viktiga för min utveckling, det får jag här på Bouvet. Jag får också möjlighet att hela tiden vidareutveckla mig genom relevanta kurser och utbildningar som jag behöver i mina uppdrag.

På Bouvet har vi en uttalad och aktiv delningskultur, något Anna tycker är både smart och viktigt.

 – Delningskulturen bidrar till att skapa en trygg, generös och "snäll" arbetsmiljö, men det är också ett smart sätt att arbeta för ett kunskapsföretag. Förutom att dela mycket har vi också mycket frihet och utrymme att ta egna initiativ och det är också en viktig anledning till att jag trivs på mitt jobb. Här på Bouvet känner jag mig som individ sedd och respekterad för den jag är och vad jag bidrar med, avslutar Anna.

Bli en av oss

Vill du jobba i lika spännande projekt som Anna och vara med och bygga framtidens vård?
Se vad vi kan erbjuda eller hör av dig till det kontor som är närmast dig så ses vi på en fika!

Bilder av smilende Bouvet-kollega på tur

 

Vi utvecklar framtidens vård

På Bouvet finns ett stort gäng med både ledare och kollegor som jobbar dedikerat med att utveckla vården. Sammantaget arbetar cirka 20 av Bouvets konsulter med uppdrag inom vård, hälsa eller läkemedel. Det är UX- och tjänstedesigners, verksamhetsutvecklare, förändringsledare, systemutvecklare och informatiker som alla har ett brinnande engagemang för just förbättringar i vården.

Möt fler av våra samhällsbyggare 
Läs mer om våra tjänster till hälso- och sjukvården