UX- designer med en passion för Copy och UX-writing

Vi är glada att hälsa Christer Hagman välkommen till oss på Bouvet. Christer är UI/UX-designer.

27 sep 2019

Christer Hagman

"Min drömuppdragsgivare är den som låter mig vara en del av ett Team som jobbar med UX och UI frågor. Gärna på ett större företag med bra resurser, där man får utvecklas ihop med andra."

Sen har han en passion för UX-writing, som handlar om att man skriver bra microcopy som får folk att förstå och kunna navigera lätt på t.ex. din webbplats.

Christer kommer närmast från Empori CMS där han var med och designade nya mallar för ett egenutvecklat CMS. Där var Christer också konsult och fick göra det mesta såsom bygga wireframes, leda workshops, projektleda och även göra ut skarp design till kunders webbplatser.

Innan dess arbetade Christer i 8 år på Clas Ohlsons eCom team. Där handlade vardagen om Konvertering av kunder, dvs att göra en just en besökare till en kund. Arbetet var fokuserat kring optimering av upplevelsen på desktop och i mobilen. Man synar och förbättrar ständigt Design, Kodbas och Laddtider. Eftersom CO är så pass stora är det lätt att testa nya saker när man har många användare på många marknader.

"Det bästa med att vara konsult är att man kan få komma och göra en skillnad och skapa något hos en kund!

Att få arbeta på ett ställe man kanske aldrig annars skulle få se.

Det är också häftigt att få känna sig som en expert på t.ex. en inhouse-avdelning där det ibland kan behövas en extern Boost!"

På fritiden är Christer mest med sin familj, och spelar ibland som trubadur i en duo som kallas Majonäs. Christer spelar även som DJ ibland, under coola namnet Dj Larry, från Larry Hagman (Dallas).

Det som gör Christer glad är alla roliga möten med människor!

Christer har en del oväntade talanger, han är t.ex. grym på Brännboll. Frivarv, frivarv!!