UX/UI- designer med en passion för texter och webbpsykologi

Christer Hagman är UX/UI-designer och SiteVision-utvecklare.

Publicerad:

27 sep 2019

Klicka på taggarna för att läsa mer om var och hur vi använder samma ämne och teknik

"Mitt drömuppdrag är det som låter mig vara en del av ett team som jobbar med UX och tekniska frågor på en och samma gång. Jag älskar att få ta ett helhetsgrepp på lösningar!"
 

Den kombinationen får han i sitt nuvarande uppdrag hos Pensionsmyndigheten, där han är både UX-designer och Sitevision-utvecklare. Där handlar vardagen bland annat om att modernisera och kontinuerligt förbättra Orangeriet, myndighetens intranät. Han älskar bra kundmöten där han får bidra med sina kunskaper inom UX, Digital strategi och webbdesign och kan hjälpa till att definiera vad som ska göras och vad den digitala nyttan blir.
 

"Jag strävar alltid efter att använda så mycket standardfunktionalitet som möjligt i Sitevision, som man sedan kan styla om så det blir enligt kundens manér, det innebär en hållbar lösning som också är snygg."
 

Under tiden på Bouvet har han också hunnit med att designa och utveckla fler webbplatser i SiteVision, till exempel  olika kommunwebbar för Borlänge, Bjuv och Tranås.

Innan Christer började på Bouvet jobbade han på Empori CMS där han var med och designade nya mallar för ett egenutvecklat CMS. Där var Christer också konsult och fick göra det mesta såsom skissa wireframes, leda workshops, projektleda och även göra ut skarp design till kunders webbplatser.

Han har också lång erfarenhet av e-handel efter åtta år på Clas Ohlsons eCom team. Där handlade vardagen om konvertering av kunder, det vill säga, att göra en besökare till en kund. Arbetet var fokuserat kring optimering av upplevelsen på desktop och i mobilen, en ständig förbättring av design, kodbas och laddtider.
 

"Det bästa med att vara konsult är att man som en expert kan få komma och göra skillnad och skapa något häftigt tillsammans med en kund!
 

Det som gör Christer glad är alla spännande möten med olika människor!

På fritiden är Christer mest med sin familj, och spelar gitarr som trubadur i en duo som kallas Majonäs. Christer spelar även som DJ ibland, under coola namnet Dj Larry, från Larry Hagman (Dallas). Christer har en del oväntade talanger, han är t.ex. grym på brännboll men är också en tennisnörd.