Digitala stödprogram i vården ger mer än bara en ökad flexibilitet och tillgänglighet. De bidrar också till en ökad kunskap och ger större förutsättningar för de patienter som vill ta hand om sina besvär eller sjukdomar hemma.
Ett stödprogram är en del av en vårdprocess som kan ske
digitalt via nätet och syftar till att stödja den enskilde före,
under eller efter en behandling.
Stödprogrammet kan bestå av:
Vi kan bearbeta redan befintliga material så att det passar ett digitalt format men också utveckla nytt innehåll. Vi har järnkoll på nationella kvalitetssäkrade källor och utarbetar våra stödprogram i takt med att nya nationella riktlinjer, vårdförlopp och vårdprogram publiceras. Vi är plattformsoberoende men har bland annat en stor kompetens inom regionernas tjänst Stöd och behandling.
Här är exempel på stödprogram som vi arbetar med:
För att få största möjliga nytta av stödprogrammen arbetar vi med patientresan och tjänstedesign för att ta reda på behoven hos både patienter och personal. Tillsammans med patienter synliggör vi behov och hittar lösningar så att stödprogrammen blir lättanvända, begripliga, stärkande och stödjande. Vi har också erfarenhet av att förändra arbetssättet och implementera stödprogrammen i verksamheten.
Att ersätta de traditionella kommunikationsvägarna med digital dialog kan vara utmanande och kanske kännas svårt till en början.
Vi kan digital dialog i vård. Vi kan tipsa, föreläsa och utbilda.
Via länken bjuder vi på lite tips för dig som snabbt måste komma igång.