”Webben går igenom sju generationer på ett år”

Jörgen har lång erfarenhet av webbdesign. Så lång som det nu är möjligt, med tanke på hur kort webbens historik är. Därför är vi jätteglada att hälsa honom välkommen som medlem i Kundupplevelse-teamet på Bouvet.

28 aug 2018

IMG_4461 3

”Mitt första uppdrag är att skapa en visuellt sammanhållen design för Discovery Channels och Dplays administrativa gränssnitt. Dplay är appen som används för bland annat streaming”
 
Discovery Channel är flaggskeppet i en grupp tv-kanaler som främst visar underhållningsprogram med populärvetenskapligt innehåll. Att hålla samman den grafiska formen är betydelsefullt för varumärket både externt och internt inom Discovery Channel. Det ökar chanserna till intern försäljning av verktyget inom koncernen. På det sättet bidrar Bouvet till att bygga värde i en kunskapskanal, vilket passar vår värdegrund.
 
”Det gläder mig att Bouvet inte bara talar om värderingar, utan fäster vikt vid att leva som de lär”, säger Jörgen.

Har sett webben födas och växa fram

”Jag började fokusera på webbdesign 1995. Så otroligt mycket har hänt sedan dess. Fortfarande går webben igenom sju generationer per år, så det gäller att dammsuga källorna till kunskap om man inte ska halka efter”.
 
Som konsult måste man systematiskt fylla på med ny kompetens. Bouvet har skapat flera mötesplatser för kunskapsdelning. Här knyts konsulterna samman för att utvecklas i egna och andras projekt. Bouvetfredagar varannan fredag, Uavhengighetsturen en gång per år, samt Bouvet One är sådana mötesplatser.
 
Chans att dela med sig
 
Att kollegor får chans att dela med sig av erfarenheter och kunskap passar Jörgen perfekt.
 
”Jag prioriterar kunskapsinhämtning. Det ger så mycket att vara på tå för att hänga med i utvecklingen. Jag vet var jag ska leta och vad som krävs för att få relevant information. Här kan jag både inspirera och inspireras. Kunderna får ut maximalt, vilket är ett sätt att bemöta det förtroende jag har fått av dem”
 
Jörgen kommer senast från online-casino-världen. Innan dess arbetade han i ett företag som fokuserade på konverteringsuppdrag.
 
”Det var som en intensivkurs på universitetet. Jag lärde mig massor. Men nu är det skönt att få arbeta med flera olika saker samtidigt. Jag uppskattar verkligen att det finns en organisation som ger support och stöd”
 
Det finns inte direkt något drömuppdrag i tankarna
 
”Jag vill arbeta med formgivning, grafisk form och UX. Och det är ju vad jag gör, så jag är väl redan i drömvärlden”
 
Jörgen är en typografinörd
 
”Vid sidan av arbetet är jag engagerad i Stockholms Typografiska Gille och är ganska insnöad på typografi. På fritiden är jag gärna med mina barn och så försöker jag lära mig spela ukulele”