Välkommen Tomas Nelin. Vi är jätteglada att ha dig tillbaka på Bouvet.

Jag känner mig som hemma. Lokalerna är större och kollegorna fler, men kulturen och det sociala livet sitter i väggarna. Det är skälet till att jag väljer Bouvet igen. Alla konsultbolag är likadana i övrigt, men den speciella kulturen gör skillnaden.

20 jun 2018

Tomas_Bil

Vilken blir din roll?

Jag fortsätter som arkitekt och operativt ansvarig för att designa den arkitektur som kunden ska hålla sig till, från teknik till verksamhet. Jag sätter mål och utvecklar den strategi som tekniken ska anpassas efter. Första steget är att kartlägga företagets behov av förändring, men gärna även att inspirera till en kultur som är förändringsbenägen.  
 
Nu börjar jag på Läkemedelsverket. Det första projektet handlar om ett nytt system för biverkningshantering.
 
Vad skulle ditt drömuppdrag vara?
 
Att få driva arkitekturfrågor på ett företag med en stark förändringskultur. Jag tycker alltid att det är intressant att veta vad ett företag har för framtidsplaner. Vilket företag kommer det att vara om fem år? Det gäller även Bovuet. Jag vill gärna veta vad företaget har för planer, men framförallt hur de tänker ta sig dit. Det är spännande.
 
Vad är det bästa med att vara konsult?
 
Det är annorlunda mot att ha en linjeroll på ett företag. Jag har mindre mandat, men får en lyxigare tillvaro, eftersom jag går in och gör en specifik insats. Som anställd på ett företag händer det att jag vill mer än vad ledningen vill. Det är frustrerande. Som konsult får jag ägna energin åt det jag kan bäst, sedan är jag klar.
 
Var har du jobbat tidigare?
 
Jag började på Mandator för länge sedan. Där träffade jag Per Gidfors som nu är projektledare och avdelningsledare på Bouvet. Vi har känt varandra i 30 år och följts åt till Bouvet. När jag slutade för ett par år sedan var det för att jag fick ett erbjudande att arbeta på Scanova, Telia (TeliaInfra) som linjeansvarig. Men nu är vi kollegor igen, det känns bra.
 
Vad gör du på fritiden?
 
Spelar golf. Meckar med min Lotus i garaget. Och så tränar jag. Spelade badminton på elitnivå för 10 år sedan, nu håller jag igång med löpning.