Röstning
>

UX Meetup: The Future of UX and The Psychology Behind.

13 feb 2018

Den 25 januari samlades 100 UX-designers på Bouvets stockholmskontor från Meetup-gruppen UX People. Bouvet stod för lokaler, bubbel och mingelmat och meetupgruppen för det intressanta innehållet.

The Science of UX

Psykologi spelar en stor roll i användarens upplevelse. Genom att förstå hur vår design uppfattas, hur våra produkter används och hur våra användare tänker och anpassar sig kan vi  skapa mer effektiva och bättre upplevelser.

P1010549-1

file6
Oussama Zaki

Kvällens första tal handlade om just detta. Oussama Zaki från Klarna delade med sig av sina kunskaper om psykologi och aspekterna som ligger till grund för en bra användarupplevelse.


”Genom att förstå psykologi kan vi designa ännu bättre. Känner vi till de psykologiska faktorerna, kan vi skapa ännu mer effektivitet i produkterna och berika användarnas upplevelse"

The Future of UX

Nästa programpunkt var duon Abraham Georgiadis och Yeray Real Delgado, UX/UI designer, respektive produktchef på företaget ManoMotion.

Abraham inledde föredraget med en trendspaning om hur UX och de gränssnitt vi interagerar med i framtiden kan se ut. Abraham förutspår att tekniken går mot "gränssnittslösa" gränssnitt där man interagerar med sin röst eller gester.

ManonMotion visade sedan sin egen teknik där du som användare interagerar med gester.

Manomotion

Abraham Geordagis, UX-designer från ManoMotion
Abraham Geordagis, UX-designer från ManoMotion
Yeray Real Delgado, Product Manager från ManoMotion
Tröjor till talarna
Tröjor till talarna

Framtidens UX - enligt deltagarna

Kvällen avslutades med att deltagarna fick rösta på vad de tror kommer att vara framtidens UX. Publiken var rörande eniga om att röststyrda gränssnitt är framtiden.

Ses vi nästa gång?