BouvetAndreasBrinne1920
>

"Min insats ska påverka samhällsutvecklingen positivt”

25 jan 2017

Hallå där, Anders Brinne! Du är nykläckt Bouvet-konsult som förutom att gilla skidåkning och familj ska ta dig an ett växande samhällsområde - e-hälsa. Vad är det och vad ska du göra?

- Jag kommer att arbeta som verksamhetskonsult och projektledare inom e-hälsa, som enkelt kan sammanfattas med digitala tjänster inom hälso-/sjukvårdsområdet. Mitt första uppdrag blir på Folkhälsomyndigheten där jag ska arbeta med det nationella it-stödet för inrapportering och uppföljning av smittsamma sjukdomar.

Vad skulle din drömuppdragsgivare vara och varför?

- Ett jättespännande uppdrag vore att hjälpa till att identifiera it-lösningar och processer för att effektivisera och förbättra kvaliteten inom hälso- och sjukvård. Inom landstinget eller hos privata vårdgivare.

- Jag skulle även kunna tänka mig att arbeta hos ett mindre företag eller startup inom e-hälsa med att bygga upp stöd för kunskapshantering, business intelligence m.m. Det som är viktigt för mig är att jag känner att min insats har positiv samhällspåverkan, samtidigt som det bidrar till min egen personliga utveckling.

Var har du jobbat tidigare?

- Senast kommer jag från Rättsmedicinalverket där jag jobbade som it-projektledare med uppdrag att utveckla den rättspsykiatriska verksamheten. Därutöver designade jag storskaliga processer och it-stöd för medicinska åldersbedömningar av ensamkommande flyktingbarn.

- Innan det arbetade jag i nästan tio år som gruppchef och projektledare på Karolinska Institutet där jag hjälpte till att bygga upp en automatiserad biobanksverksamhet för storskaliga epidemiologiska forskningsinitiativ. I grunden är jag civilingenjör i molekylär bioteknik. 

Vad är det bästa med att vara konsult?

- Att man får prova på olika typer av uppdrag, lära känna olika verksamheter och knyta lärorika kontakter med kollegor och kunder. 

Vad gör du på fritiden? Vad gör dig glad?

- Umgås med min familj och våra vänner. Jag har ett förflutet som körsångare och beachvolleyspelare och hoppas kunna återuppta någon eller båda av dessa intressen när barnen blivit lite mer självgående.

- Jag blir glad av mycket. Som att stå på toppen av ett fjäll med skidor på fötterna, vänner vid ens sida, solen skiner från en klarblå himmel, vindstilla och ett par minusgrader i luften, och med en orörd backe med pudersnö nedanför som man får kasta sig ut i.

Teman