Med e-hälsa i fokus - Bouvet Sverige

Med e-hälsa i fokus

Gunilla Eriksdotter jobbar som avdelningsledare för vår avdelning med fokus på e-hälsa. Detta innebär att vi med digitaliseringens möjligheter förenklar system, gör vården mer tillgänglig och i slutändan hälsan mer jämlik.

30 aug 2017

"Det bästa med att vara avdelningsledare på Bouvet är att jag har ett tydligt uppdrag att tillsammans med konsulterna bygga den bästa arbetsplatsen!"

På sidan av sin roll som avdelningsledare är Gunilla ibland ute på konsultuppdrag. Hon tycker att det är särskilt kul med uppdrag som kan göra stor skillnad för många. Just nu är hon bland annat delaktig i arbetet när Sveriges kommuner och Landsting (SKL) tillsammans med landsting och regioner ska ta fram ett Nationellt kliniskt kunskapsstöd för primärvården. Visionen är att varje patient ska få bästa möjliga vård utifrån bästa tillgängliga kunskap.

"Det finns mycket energi och en stor utvecklingsvilja när det gäller e-hälsa och det är ett roligt och meningsfullt område att arbeta med."

Tidigare har Gunilla jobbat på Inera med att bygga upp 1177 Vårdguiden på telefon. Hon har också varit på Invånartjänster och jobbat med införande och utbildning av e-tjänster. Nationella kvalitetsregister har hon också ägnat ett par år åt, då främst med användbara utdata och patientmedverkan.

"Patientmedverkan är ett särskilt intressant och viktigt område som jag känner ett stort engagemang för!"

När Gunilla är ledig tränar hon gärna, hänger med sin man och tittar på TV-serier.

"Det är inte svårt att göra mig glad. Ett oväntat möte, ett vänligt ord eller ett tåg som kommer i tid!" 

Teman