IMG_5516
>

Välkommen en gång till Kalle Engström

Helena Bajlo 
10 okt 2018

Vi får backa bandet lite, eftersom Kalle redan hunnit jobba här sedan i juli. Mitt i heta sommaren behövdes han i teamet på Kammarkollegiet och vi bad honom tjuvstarta. Första ruschen är över och Kalle landar över en fika på kanelbullens dag.

”Jag fick starta en månad innan det var tänkt, eftersom vi fått klartecken på ett projekt för Kammarkollegiet”.
 
Sommarjobbet var en del i ett långsiktigt arbete som handlar om att skapa transparens kring ekonomiska transaktioner för politiska partier och organisationer.
 
”Projektet var igång, det var bara att kasta sig in, men uppdraget passar mig perfekt, eftersom det handlar om att skapa partiinsyn, vilket är en grundförutsättning för demokratin”
 
Den främsta drivkraften i allt Kalle gör är att försöka bidra till samhällsnytta.

”Jag vill vara med och skapa en bättre värld. Jag vet att det låter pretentiöst, men det är en viktig drivkraft. Det finns så mycket jag kan bidra med för att få saker att gå rätt väg”

Partiinsyn är ett exempel på en e-tjänst som kommer att spela roll för medborgarna, eftersom det blir lättare att följa pengaflöde i politiken.  

Det är en lösning som svarar mot en breddning av den tidigare lagen som enbart krävde ekonomisk insyn i Riksdagspartierna. Nu omfattar den även alla partier och många organisationer.

"Som UX-designer handlar det om att få fram användbara tjänster och produkter. I Kammarkollegiets nya tjänst blir funktionalitet bärande"
 
Kalle ansvarade för UX-teamet på ett större IT-bolag när han fick tips om Bouvet från en kollega som började här i våras. En av de första dagarna på jobbet träffade han en annan kollega från gamla jobbet.
 
”Det var en person som jag själv rekryterat som UX-designer för en tid sedan. Det var bara en slump. Jag valde Bouvet för att jag fick en känsla av att jag skulle trivas här”
 
Ett drömprojekt som dyker upp handlar om tidrapportering för konsulter.
 
”Systemen jag varit i kontakt fungerar dåligt och är tidskrävande. Tänk att få utveckla något som är byggt på rätt villkor. Vi skapar funktioner och tjänster som minimerar tidsåtgång i alla led. Varför ska man då ta ersättning per timme? Dessutom stjäl tidsredovisningen tid”
 
Så vad händer på fritiden Kalle?

”Jag är en typisk friluftsmänniska och finns i skogen eller på vattnet. Jag vandrar paddlar och fiskar. Igår fick jag och min sambo hem våra nya surfbrädor. Sedan tar vi ofta långpromenader med vår Borderterrier”