Joanna
>

Högst på tio-i-topp-listan stod kunskap och utveckling

7 jun 2018

Joanna gick från en roll som analytiker och projektledare i mediebranschen till att bli UX-designer. ”Jag tog ett medvetet beslut att gå till IT-branschen. Det överträffade alla förväntningar. Jobbet är likt det jag gjort tidigare, med analys, utvärdering och strategi. Men det här är en mycket roligare bransch och projekt som passar mig bättre”, säger Joanna.

Joanna hade gjort en lista på sina önskemål i jakten på en drömarbetsplats. En punkt var att få arbeta med seniora UX-designers.
 
”Jag ville arbeta nära personer som jag kan fråga och lära mig av. Jag tyckte att det var trevligt med ett mellanstort företag. Många kollegor att samarbeta med samtidigt personligt. När jag kom hit kände jag mig hemma i de ljusa, trevliga lokalerna.”
 
Joanna hittade Bouvet tack vare kompisen, numera även kollegan Karin Karlsson, projektledare på Bouvet. Över en fika berättade hon för Joanna om event som till exempel UX-people och om Meetups med hög kvalitet.
 
”När jag blir nyfiken kollar jag upp saker. Jag ville veta mer om Bouvet, så jag forskade lite i mitt nätverk. Fanns det dåliga rykten? Men jag mötte bara positiva omdömen från folk jag litar på”.
 
Vad har du för roll på Bouvet och vad ska du göra närmast?
 
Jag ska arbeta som UX-designer i teamet på Folkhälsomyndigheten. Uppdraget sträcker sig troligen över ett år och innebär att utveckla ett system för att spåra smittsamma sjukdomar.
 
Vad skulle din drömuppdragsgivare vara och varför?
 
För mig handlar drömmen inte om att få arbeta med en speciell kund, eller ett särskilt varumärke. Det är viktigt att uppdragsgivaren har ett bra syfte, de får gärna bidra till samhället på ett bra sätt.
 
Mest drömmer jag om uppdrag där jag får vara med från start till mål. Och att få delta i projekt där jag lär mig nya saker och får använda arbetssätt och metoder som passar mig. Drömmen vore att samarbeta i en nyfiken och upptäckande process tillsammans med en massa smarta personer med olika kompetenser och bakgrund.   
 
Var har du jobbat tidigare?
 
Efter tio år mediebranschen skolade jag om mig till UX-designer. Senast kommer jag från Softronic.
 
Vad är det bästa med att vara konsult?
 
Jag är nyfiken på människor, situationer, branscher och problem som måste lösas. Konsultlivet innebär att få pröva olika saker. Att lära nytt. Och att inte fastna. I rollen som konsult måste du hela tiden vidare. Det gillar jag. Jag tror att jag är lite rädd att sluta brinna för det jag gör. Men här och nu har jag roligt och jag får utmaningar som håller lågan vid liv.
 
Vad gör dig glad?
 
Oväntade möten med spännande människor. Ett sådant var när jag gjorde användbarhetstester i ett projekt riktat till ensamkommande barn. Jag hade inga riktiga förväntningar, men