Henrik
>

Henrik Lindqvist, ny UX-designer på Kundupplevelse

7 jun 2018

Vår nya teammedlem är uppväxt med form och grafisk design. ”Pappa drev en reklambyrå i Linköping och där hängde jag som liten grabb”. Efter tretton år som egen företagare börjar Henrik hos oss som efterlängtad UX-designer.

Vad har du för roll på Bouvet och vad ska du göra närmast?
 
Jag är AD och jobbar med front end och UX-design. Det är en bra kombination eftersom man har koll på både form och funktion. Först ska vi skapa ett inhouse-team. Sedan får vi se vilka kunder jag kommer att arbeta med.
 
Vad skulle din drömuppdragsgivare vara och varför?
 
Amazon. För att det är världens största affär med världens mest oinspirerande gränssnitt. Det vore också kul att få göra en internetbank. Eller Skatteverket. Där finns det mycket att göra.
 
Mitt drömuppdrag är att få hjälpa företag som på olika sätt faktiskt bidrar till att göra världen lite snällare, renare och bättre.
 
Var har du jobbat tidigare?
 
De senaste tretton åren har jag drivit egen byrå och jobbat med digital design och som UX-designer, bland annat åt privata vårdbolag. Jag har främst arbetat med webbprojekt, men även grafiska profiler och lite trycksaker. Sen har jag hjälpt startups med att ta fram prototyper.
 
Vad är det bästa med att vara konsult?


Möjligheten att verkligen få djupdyka i en verksamhet och hitta lösningar som hjälper deras användare. Det är kul att formge och skapa avancerade funktioner som är enkla att använda. För mig är det en win-win-situation då jag hjälper både användare och företag att nå fram till sina mål. Sen är det kul att börja på ett bra konsultföretag. Jag valde mellan Bouvet och en av konkurrenterna, men det här är ett mjukare företag.
 
Vad gör du gärna på fritiden/Vad gör dig glad?


Jag har alltid arbetat mycket och jag gillar att rensa huvudet med pop-kultur, som musik, film och spel. Jag har hus. Ibland är det skönt att bara gå ut och klippa gräset. Vi har också ett rikt socialt liv, så alla luncher och middagar går till att träffa vänner.