IMG_7800
>

Helena Bajlo vill göra varumärket känt och omtyckt

23 aug 2018

Bouvet ska anställa hundra systemutvecklare inom några år. Varför ska man vilja arbeta på Bouvet? Svaret är kulturen. Den som sitter i väggarna. Värmen. Omtanken. Känslan av att ledningen arbetar aktivt för att konsulterna ska må bra.

”Min uppgift är att arbeta långsiktigt, men målmedvetet för att ladda varumärket med rätt värden. Bouvet har en tradition av ”show not tell” och istället för att pracka på människor våra idéer ska bilder och texter förmedla dem”
 
Bouvet har fem grundstenar som är synliga, omtyckta och lätta att förstå.
 
”Vi ska berätta om människorna, vardagen och affärerna. Allt som gör Bouvet speciellt. Som att Bouvet sätter konsulterna före allt annat. Ibland före kunderna. Många konkurrenter säger att de gör det, men här finns konkreta exempel där konsultens välmående är viktigare än vinst”
 
Helena drev en kommunikationsbyrå med fokus på just värderingar och samhällsengagemang innan hon klev in på Bouvet.
 
”Jag har arbetat med kommunikation hela mitt liv. Det har blivit mer intressant, eftersom företagen måste skärpa sig och vara tydliga, transparenta och samhällsengagerade för att behålla sina kunder. Det är meningsfullt att bidra till att goda företag vinner över de mindre bra”
 
Helena kom i kontakt med Bouvet när företaget började växa på allvar i Sverige. Den värdegrund som Bouvet är byggt på i Norge behövde implementeras.
 
”Vi fick uppdraget att kommunicera Bouvets värdegrund och ge grundstenarna en relevant betydelse på svenska. Vad innebär frihet och kompetens? Hur är man jordnära? När visar man trovärdighet och entusiasm?”
 
Resultatet blev bland annat en varumärkeshandbok.
 
”När man arbetar med kommunikation, lär man känna ett företag på detaljnivå. Jag får hela tiden lära mig nya saker och har lärt mig att snabbt identifiera problem och att vara lösningsfokuserad”
 
När Helena inte jobbar simmar hon.
 
”Försöker crawla tusen meter varje morgon, med varierat resultat.
Slukar romaner. Äter gärna asiatiskt.
Gillar att smygfotografera och att hänga på caféer med kompisar”