fr-webben2
>

Fyrtio konsulter i Borlänge får chans till #bouvetlivet

11 apr 2018

Efter att i flera år ha sneglat på regionen, öppnade vi kontor i Borlänge förra året. I tuff konkurrens med andra It-bolag törs vi lova något annorlunda och attraktivt: En kultur som ingen kan kopiera. Nu hoppas Johan Olérs att få anställa 40 kollegor.

”Det enda som behövs för att passa in i teamet är en önskan om sunda värderingar och en vilja att lära sig mer och dela med sig” säger Johan Olérs, platschef i Borlänge. Nu ska han anställa 40 systemutvecklare och även projektledare, vilket blir en tuff match. Jakten på IT-konsulter är mycket intensiv, speciellt i Borlänge.

Inga klyschor

När Johan första gången träffade Jonna Nordén, VD för Bouvet i Sverige, berättade hon att Bouvet satte medarbetaren före allt annat, till och med före kunderna när det krävdes.

”Jonna var noga med att bolagets affärsidé bara fungerar om medarbetarna trivs på jobbet, eftersom människor som mår bra arbetar bättre, vilket leder till nöjda kunder. Det är inte alltid det gäller för systemutvecklare, men här får de växa, lära sig nytt och ta nya steg i karriären” säger Johan.

Även om orden kom direkt från Sveriges VD befarade Johan att det var klyschor som många konsultbolag skulle skriva under på, för att sedan pressa medarbetare till bristningsgränsen.

Men han blev attraherad av ett, åtminstone i Sverige, okänt bolag som sa sig stå för goda värderingar, prestigelöshet och frihet, - framgångsfaktorer som bevisligen tagit norska Bouvet till Oslobörsen och en omsättning på dryga 1,7 miljarder norska kronor.

Googlade på Bouvets värderingar

Efter att ha Googlat Bouvet, samt den norske koncernchefen tillika en av grundarna Sverre Hurum, såg Johan att budskapet var konsekvent. ”På Bouvet sätter vi medarbetaren främst, här ska man få växa, ha kul på jobbet, vara sig själv och dela kompetens med varandra”. Han mötte en platt organisation, med låga trösklar och massor av entreprenörskänsla.

”Det lät verkligen som en dröm, men när jag nu är en del av kulturen förstår jag att det fungerar. Inte bara för att det verkligen är en jordnära organisation, utan för att jag har kompetenta kollegor och får lära mig nya saker genom den kultur av kompetensdelning vi har på jobbet. Vi avsätter bland annat hela tiden intern tid för kompetensdelning i något vi kallar för #bouvetfredag vilket är en klar framgångsfaktor och något som uppskattas mycket bland medarbetarna.

”Bouvet bygger hela sin affärsidé på värderingar”

Som platschef för det nya kontoret i Borlänge har Johan fått frihet att utveckla en avdelning som ska stå för samma genuina värderingar.

”Än så länge ligger vi i startgroparna, men vi har en avslappnad stil och känner oss mogna att ta nästa steg. Idag levererar vi bland annat till Trafikverket och inom de närmsta åren ska vi anställa fyrtio konsulter till. Då gäller det att ha fokus på värderingar och vad vi står för. Resan har bara börjat, säger Johan.

Tillsammans är vi trygga

Sverre Hurum, en av de som grundade företaget 2002 efter att IT-bubblan sprack, döpte företaget till Bouvet, efter den ö som ligger längst från bebott land i världen, 2 400 kilometer sydväst om Godahoppsudden. Ön är annekterad av Norge och symboliserar en trygg hamn för människor som söker skydd och trygghet.

”Vi behöver varandra för att vara trygga. Bouvet delar infrastruktur, kompetens och finansiell styrka, men varje medarbetare har stor frihet att arbeta med det de tycker om och lära sig mer inom sitt favoritområde”, avslutar Johan.