Elisabeth har hittat hem igen

Elisabeth Mark är äntligen tillbaka på Bouvet efter några år på annat håll.

28 jan 2019

Elisabeth Mark

Efter några år på annat håll välkomnar vi Elisabeth Mark tillbaka till Bouvet. Elisabeth arbetar som ux-designer och art director och ingår i "K2", vårt inhouse-team.

Elisabeth har fullt upp och arbetar just nu med Socialstyrelsens webbplatser, till exempel Kunskapsguiden. Hon utför dessutom en tillgänglighetsgranskning av myndigheten FOIs nya webbplats samt skissar på ett intranät för Fagersta Kommun.

Elisabeth arbetar gärna med allt, från ax till limpa, helst för större kunder med flera delprojekt. Senast arbetade Elisabeth som ux-lead på Sublime där hon hjälpte större medlemsorganisationer och fastighetsbolag med webb och intranät.

Innan dess, när hon var hos oss första gången, hjälpte hon bland andra Natur & Kultur med att digitalisera läromedel och Aditro att skapa en app för tidrapportering.

– I ett tidigare liv arbetade jag på varumärkes- och designbyråer i London, och efter det drev jag egen designbyrå i några år.

När vi frågar Elisabeth vad som är det bästa med att vara konsult svarar hon:

– Variationen. Att få arbeta på olika kunder. Målgruppen, behoven och användarna hos alla nya projekt är olika så man måste tänka nytt varje gång, och hitta nya lösningar för problem man aldrig stött på tidigare. Man blir aldrig fullärd, och lär sig något nytt varje dag på jobbet. Kunskapsutveckling.

På fritiden åker Elisabeth mycket skidor, lyssnar på musik och reser för att upptäcka nya platser i världen. Hon brinner också för tillgänglighet.

– Min passion är användarvänlighet. Jag ser hela tiden, både i vardagen och i digitala produkter, områden som kan förbättras utifrån användarens perspektiv. Målet är alltid att skapa en bra användarupplevelse, uppfylla en nytta för användaren och nå konverteringsmålen för kunden. Jag eftersträvar alltid att skapa inkluderande design dvs tillgänglighetsanpassade digitala produkter, och använder gärna WCAG som utgångspunkt.

Elisabeth, välkommen tillbaka till Bouvet och inhouseteamet K2.