”Don’t ask if it is safe. Ask how we can make it safe.”

Den 21 februari arrangerades Nationella e-hälsodagen på Stockholm waterfront. 900 deltagare kom för att nätverka, diskutera och ta del av vad som pågår inom ramen för e-hälsa 2025.

20 mar 2018

ehälsodagen elin och karin

Bouvet hade fyra e-hälsokonsulter på plats och vi var överens om att  Ain Aaviksoo, generalsekreterare för e-tjänster och innovation vid Socialdepartementet i Estland, var dagens höjdpunkt. Mottot  ”Don’t ask if it is safe. Ask how we can make it safe.” angående informationssäkerhet, tar vi med oss! Kul att se ett land som ser möjligheter och gör saker.

Även panelen med, alla för arbetet viktiga, generaldirektörer var bra. Tanken med expertpanelen gillade vi också även om expertpanelen nog kunde fått höras mer!

Karin, Niklas och Elin på plats på E-hälsodagen

Till dagens överraskning nämner vi scenfrånvaron av verksamheten och representanter från landstingen. Resultatet av arbetet som sker nu ska ju implementeras och som det påpekades många gånger under dagen... 

Visionen är att vi ska bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter i vården 2025. 

Supersockrig bulle till fikat var också lite överraskande. Det var svårt att nätverka med sockriga fingrar. Som hälsofrämjare hade vi uppskattat lite frukt i hörnen! 

Sammanfattningsvis var det en rolig dag och vi fick säga hej till många! 

Det gillar vi!