Mikael Ström
>

"De mest komplicerade lösningarna är inte alltid de bästa"

26 aug 2019

Vi är glada att hälsa Mikael Ström välkommen till oss på Bouvet. Mikael är projektledare med erfarenhet inom förändringsledning och kommer närmast från Altran. 

På Altran arbetade Mikael bl.a. åt Region Dalarna med införandet av ett nytt kemikalieregister och eFrikort (digitalisering av nuvarande frikort på papper). Och som förvaltningsledare för sjukhusröntgen analyserade han hur väl den GDPR-struktur som införts möter GDPR:s krav och riktlinjer.

Han tycker att det bästa med att vara konsult är den ständiga utvecklingen, att man förnyar sig själv och inte målar in sig i ett hörn. 

”De mest komplicerade. Det är lite grann som med matlagning, den bästa maten behöver inte alltid vara så komplicerad. Ibland kan en enkel kantarellmacka vara det som gör alla glada.”

Drömuppdragsgivaren är någon som har hög förståelse för sin organisation och dess förutsättningar. Och som i ett tidigt skede kan informera om t.ex. olika grupperingar och hur kommunikationen mellan dem ser ut.

”Känns bra när man ser att folk börjat kommunicera på ett annat sätt än man gjorde tidigare på arbetsplatsen - och man känner att effekten kommer att sitta i även efter projektet.”

På fritiden tycker Mikael om att komma ut på landet där han kan ägna sig åt svampplockning eller ta en cykeltur, kanske titta förbi någon loppis på vägen. Han gillar också att få kvalitetstid med sina barn, och träffar dem ofta över en söndagsbrunch.

”Som projektledare tar det ibland tid innan man ser resultat, då kan jag tycka att det är väldigt avslappnande med något praktiskt arbete som att snickra något till hemmet eller sommarhuset - där ser man resultat direkt!”