IMG_4986
>

Isländsk pop och vinyldisco till frukost

13 sep 2018

Ingen bad om lov att få koppla ihop flera miljarder människor världen över. Ändå fick vi internet. Nu kommer den digitala ketchup-effekten att överraska oss gång på gång. På Bouvet möter vi framtiden med Bouvet Play – en helg med musik, teknologi och yoga.

7-9 september samlades hela Bouvet för att lära av varandra under lekfulla former. Nära 1300 medarbetare fick prova allt från bågskytte, robotbygge och yoga till teckning och drönarbygge. Nätverkandet pågick i bollhavet på dansgolvet, under workshops, föreläsningar och konserter.
 
Bouvet delar är en stark kultur
Förutom några inbjudna stjärnföreläsare var det Bouvets egna medarbetare som delade kunskaper med varandra. Utbudet var stort och flexibelt och alla skapade sitt personliga schema. Det handlade om allt från e-hälsa, cyberkriminalitet och joggingteknik till robot- och drönarbygge.
 
En annorlunda föreläsare var futuristen Gustav Josefsson Tadaa 
”För att kunna ge passion, behöver varje medarbetare hitta sin passion. Då skapas en kultur där människor kan vara kreativa och idérika. Genom att bygga trygga team, där man får lyfta fram sin individuella styrka, når man fantastiska resultat”.
 
Framtiden skapas här och nu, och precis som med internet är det medborgare som driver och beslutar över utvecklingen. Innovation handlar om drömmar och idéer. De som finns hos människorna världen över. Och de som finns hos Bouvets medarbetare.
 
”När John F Kennedy sa att USA skulle ha en man på månen inom tio år, hade varken han eller någon annan en aning om hur det skulle gå till. Tack vare personliga insatser, starka drivkrafter och kreativa människor kunde Neil Armstrong ta sina berömda steg.”
 
Ett annat exempel på drömmar som drivkraft är Steve Jobs. Han ville skapa en persondator, men alla sa att det var en teknisk omöjlighet.
 
Pröva och misslyckas viktigt
Googles Ted Souder var en annan inbjuden föreläsare. Även han betonade vikten av teamwork och samarbete. På Google finns ett idélabb där utveckling sker hela tiden och som en naturlig del i företagskulturen finns stor acceptans för att misslyckande är något bra.
 
För att utveckla teamkänslan och skapa trygga människor bör man värna om en kultur där människor får pröva och misslyckas.  Ledarna i en organisation vinner på att arbeta mer för att personerna ska kunna fungera ihop, istället för att fokusera på att de passar ihop.
 
  
”Att skapa innebär att göra misstag, men även att sätta mål”
Bouvets koncernchef och grundare Sverre Hurum tog upp att Bouvets grundidé faktiskt utgår från medskapande och att vara en drömmarnas plattform. Kunskapsdelning och kompetensutveckling ingår i vår dagliga verksamhet.
 
I ett företag som Bouvet ska varje medarbetare få använding av hela sin personlighet. Det ska finnas utrymme att ta reda på vad man brinner för och var man har sin passion. Vad tar man med sig in i sin yrkesroll?
 
Trender, teknologi och digital utveckling
Bouvet Play handlade både om lust och passion. Här är deltagarkulturen stark i hela koncernen och vi är medvetna om att vi är medskapare av framtiden.
 
”Apollo sköts upp 16 juli 1960. Tio år tidigare hade John F Kennedys mål att inom tio år ha landat en människa på månen. Då hade ingen en aning om hur det skulle gå till, ändå landsteg Neil Armstrong månen”