Bouvet får mig att tänka ännu mer utanför boxen

Ayne Assegahegne Beyene har arbetat som utvecklare i drygt 15 år med allt ifrån backend, IoT och molntjänster till databasutveckling. På Bouvet känner hon sig delaktig i att skapa bra samhällstjänster för medborgarna i både Norge och Sverige.

Klicka på taggarna för att läsa mer om var och hur vi använder samma ämne och teknik

“Jag känner stor delaktighet i att vara med och bygga ett bra samhälle. Ett exempel är projektet på Läkemedelsverket där jag har bidragit till utveckling av ett nytt system för handläggning av biverkningsrapporter för läkemedel. Något som underlättar både för sjukvården, enskilda medarbetare och integration av biverkningsrapporter med European Medical Agency (EMA)."

Just möjligheten att jobba med viktiga samhällsuppdrag är en viktig anledning till att Ayne valde att jobba på Bouvet.

En kultur där man kompetensdelar mellan kollegor, där sammanhållningen är stark och där man jobbar med stor frihet under ansvar är andra viktiga faktorer för att hon trivs på Bouvet. 

På Stockholmskontoret där Ayne jobbar är det ett blandat gäng, från den mest kreativa UX-are till den nördigaste utvecklare. Det finns plats för alla. Varannan fredagseftermiddag finns möjlighet för nätverkande och kompetensutveckling och att hacka tillsammans. Ayne gillar mixen.

"Att jobba på Bouvet får mig att tänka ännu mer utanför boxen!"

På Bouvet har hon fått möjlighet att arbeta med en av de största nordiska kunderna, Miljødirektoratet och dessutom fått jobba lite inom artificiell intelligens – ett av hennes drömområden. 

"Som konsult har jag fått möjlighet att arbeta med kunder utanför Sverige. Det har gett mig en möjlighet att utvecklas, inte bara tekniskt utan också personligen. Jag får också lära mig mycket inom flera olika områden - och så är det roligt att träffa nya människor!

Hon har ett stort intresse för AI och drömmer om att få arbeta med att utveckla beslutsstöd och prediktiva algoritmer med hjälp av machine learning för t.ex. autonoma fordon eller sjukvården. 

"Det jag framför allt gillar är att arbeta med problemlösning och att skapa machine learning-algoritmer för att analysera stora mängder data. Jag vill göra system smartare och det är kul att se hur data kan göras mer värdefull för kunden".

Ayne är fascinerad av den snabba tillväxten av big data och användningen av maskininlärningsalgoritmer för att analysera data som kan hjälpa slutanvändaren att fatta ett optimalt beslut. Projekt som inspirerar är till exempel sådana där man kan nyttja big data för precisionsmedicin som underlättar för vården att ställa diagnos och välja rätt behandlingsmetod för en enskild patient.  

Ayne har bland annat arbetat i ett projekt inom Natural Language Processing (NLP). Syftet med projektet var att finjustera och bygga en NLP-modell för svenska språket. Ayne ser många möjligheter att förbättra vår gemensamma informationsmiljö genom den typen av algoritmer.

”Genom att använda en Natural Language Processing / NLP-algoritm kan vi bidra till bättre och mer relevant information. Det kan hjälpa oss att visa upp den mest relevanta informationen och samtidigt identifiera och ta bort giftig information som t.ex. falska nyheter och kränkande kommentarer.”

 

Mer om Ayne i Techrekpodden