MP
>

Bouvet tänker som jag- laget före jaget!

24 mar 2020

Rodrigo är projektledaren med många års erfarenhet av arbete inom bank- och finanssektorn men också media. En kanske lite udda kombination.

 Men även om branschkunskap är viktigt är det sällan utmaningen enligt Rodrigo. Utmaningen är att hitta och ta tillvara energierna på en arbetsplats. Och att med dessa som utgångspunkt utveckla arbetssätt som bidrar till att arbetet blir både effektivare och roligare.

Som konsult kan jag bidra med mycket erfarenhet och kunskap. Men det faller platt om jag inte skapar något som verksamheten vill förvalta och bygga vidare på när jag har lämnat.

Rodrigo har erfarenhet av de flesta roller - Produktägare, Projektledare, Verksamhets- och kravanalytiker, Systemansvarig, Testledare och Scrummaster. Han har dessutom lång erfarenhet av ledarskapscoaching och mycket kunskap inom ledarskap.

Han har gjort mycket, kan mycket och kan fylla många roller men det är det agila som är den röda tråden.

Framtidens samhälle byggs inte med traditionella metoder. Det blir för trögt och stelt. Vi måste vara flexibla och dynamiska. Det är både roligare och smartare.       

Och Rodrigo är en ledare som inspirerar i det stora och det lilla och beskrivs ofta som driven, nyfiken och lösningsorienterad. Han tycker om att dela med sig och att få andra att vilja dela med sig. Sammanhanget spelar mindre roll. Det kan vara i det dagliga, vid kaffemaskinen eller i form av en föreläsning.

Han föreläser gärna, senaste föreläsningen var en introduktion i SAFe. Något han skulle kunna prata mycket och länge om.

Kompetensdelning är en av Bouvets grundstenar och det passar mig perfekt. För mig är det laget och inte jaget som gäller!      

Drömuppdragen är de som handlar om att förflytta sig från traditionellt till agilt. Som agil coach. Jag jobbar gärna nära kund och utvecklingsteamen.  

På fritiden?

På fritiden är det familjen som gäller. Och racketsporter. Jag spelar även golf och fotboll när jag har tid och tycker om att ta långa cykelturer med min yngsta son. Långa motorcykelturer kan det också bli när det är säsong för det.