IMG_Ylva2
>

”Äntligen får jag vara nörd”

17 aug 2018

Precis när sommarhettan lagt sig i Stockholm, landar Ylva Nordenström på Bouvet med en riktigt cool inställning till jobbet.

”Jag vill nörda ner mig i jobbet. Fokusera och bli expert på en sak”.

I rollen som teknisk projektledare för SiteVision blir det precis som hon önskar.
 
”Jag startar med en djupdykning i det content managementsystem som Bouvet arbetar med. Det är inspirerande med alla kundlösningar som levererats. SiteVision är nytt för mig, så jag får jag lära mig nya saker och utvecklas. Precis vad jag längtat efter”.
 
Ylva är född i Belgien och skolad på KTH i Stockholm
 
”Min pappa hade inte mycket till övers för data, men när jag prövade på gymnasiet var det logiskt och intressant. Jag kände att jag kunde lära mig och valde data på KTH. Det var 1991, när internet blev tillgängligt för alla.”
 
På KTH blev Ylva kursare med Jonna Nordén. Jonna, som är VD på Bouvet har självklart bidragit till vår lyckosamma rekrytering.
 
Prestigelös konsult
 
”På KTH var vi tio tjejer och 100 killar. Kanske inte en jämlik fördelning, men som systemutvecklare tittar du på koden och struntar i om det är en man eller kvinna som skriver den. På det sättet var data mer jämlikt än många högskoleutbildningar”
 
Ylva har bott 10 år i Schweiz och två i Singapore. Under den tiden kom de tre barnen. Efter hemkomsten till Sverige blev det sex år på STIM, som förvaltar den ekonomiska delen av upphovsrätten, framförallt för svensk musik.
 
”Sex år är en lång tid. Mitt ansvarsområde breddades för varje år. Nu var det dags för mig att fokusera. Som konsult på Bovuet får jag stor frihet. Jag föll direkt för texten som sitter ovanför konsulternas arbetsplats. Den visar att man menar allvar med sin idé om en kultur som är enkel och jordnära. Det är så det ska vara”.
 
Ylvas drömuppdrag ligger inte hos en specifik kund, utan i att få arbeta med skickliga kollegor och att själv få utvecklas. Gärna inom AI och maskininlärning.
 
Bra på att lyssna
 
Många systemutvecklare är lite inbundna, vilket kan göra det svårt att få fram nödvändig information. Ylvas förmåga att kommunicera med andra är en högt uppskattade egenskap.
 
”Jag är bra på att lyssna, både på det som sägs och det som inte sägs. Jag har en förmåga att få användare att känna sig trygga. Tilliten gör att de vågar ställa frågor och visa sig osäkra. Det är speciellt viktigt i den digitala transformationen. Ingen kan allt, men alla kan något”
 
”Det roliga med att var konsult är att se olika arbetsplatser och känna av olika kulturer. Det ska bli kul att vara expert och mer nördig”

Vovve och familjer på fritiden
 
"Jag umgås mycket med mina barn och vår hund. Det är scouter, gymnastik och hundpromenader. Så det är vad jag gör när jag inte får nörda ner mig.