Digitala vårdmöten på Vitalis

Karin Evenholt, verksamhetsutvecklare och förbättringsledare modererade spåret om det digitala vårdmötet på Vitalis - Nordens ledande e-hälsomöte. Det blev vi nyfikna på och gjorde en liten spaning på Karin!

Klicka på taggarna för att läsa mer om var och hur vi använder samma ämne och teknik

Moderator alltså, hur var det? Och är det något du vill göra igen? 

Ja, det är ett väldigt bra sätt att fördjupa sig i ett ämne plus ett tillfälle att knyta värdefulla kontakter på. Jag är ju också naturligt intresserad och nyfiken och älskar att ställa frågor.

Så ja, moderator är en perfekt roll för mig. Det gör jag gärna om!

Kan du berätta mer om spåret?

Det handlade om den digitala konsultationen utifrån olika perspektiv. Vi diskuterade utifrån läkarens roll, myndigheternas ansvar och patienternas förändrade behov. Slutsatsen var att akademin, näringslivet, patienterna och professionen vill vara med och påverka.

Att få ihop det är inte så lätt men det finns en vilja och en kraft som är positiv. Spåret togs fram av eHälsoläkarföreningen 

Vad gjorde mest intryck på dig och varför?

Jag insåg att den här typen av samtal är viktiga för att vi tillsammans får stanna upp, reflektera, lyssna på varandra och få in nya perspektiv på detta komplexa ämne. Framför allt i en tid när vi inte har fått träffas så kan kanske denna typ av diskussioner bli lite svårare att få till. 

Dina tre viktigaste insikter från Vitalis?

Att det är fantastiskt att man kan köra en så här stor konferens digitalt, att jag har fått lära mig mer om ämnet digital vård som intresserar mig massor. Det var fint också att träffa kollegor på riktigt!

Kan du se någon koppling mellan Vitalis och dina egna tidigare spaningar?

Jag har ju gjort omvärldsbevakningar i ämnet och kan se kopplingar. Ett exempel är att man mycket tydligare betonar vikten av att ha patienterna/närstående/brukare när man ska utveckla tjänster inom vård och omsorg. Det gläder mig eftersom jag själv brinner för just det. 

bild Vitalis IMG_8281.JPG
I en av panelerna deltog Thomas Lindén,Emma Spak, Marina Tuutma och Tobias Alfvén.

Vitalis är Nordens ledande konferens och mässa kring eHälsa och framtidens vård och omsorg. Här möts representanter ifrån kommun, regioner, privata vårdgivare, myndigheter, akademi och industri för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration. Vitalis 2021 genomfördes som en digital konferens och utställning.

Mer om Digitala vårdmötet på Vitalis

Karin spanar är en intervjuserie på temat verksamhetsutveckling i vård och omsorg. Spaningarna genomförs av Karin Evenholt en projekt- och förbättringsledare som har arbetat med verksamhetsutveckling inom sjukvårdsorganisationen i många år. Sedan augusti 2020 jobbar hon som verksamhetskonsult på Bouvet. 

I Karin spanar låter Karin sin nyfikenhet leda. Hon söker upp andra som gjort eller försöker göra förbättringar inom vård och omsorg. Vad är det de gör, varför och hur? 

 

Karins tidigare spaningar hittar du här