Anna Brismar, ny projektledare Bouvet - Bouvet Sverige

Anna Brismar, ny projektledare Bouvet

”Jag kunde inte stanna på festen för jag skulle springa Lidingöloppet dagen efter, men jag gillade känslan och miljön” säger Anna som fick en inbjudan till Bouvets invigningsfest i september förra året.

Hon kom på föreläsningarna som hölls i de nya lokalerna. Den ena handlade om Arbetsförmedlingens arbete med AI för att matcha arbetsgivare och arbetstagare. Den andra om hur Socialstyrelsen arbetar med skrivarstugor.

7 jun 2018

Vad har du för roll på Bouvet och vad ska du göra närmast?

Jag är projektledare i ett team som arbetar med SOT (Samhällsomfattande tjänster), ett av Post- och telestyrelsens projekt. Det innebär att alla som bor i Sverige ska ha tillgång till telefoni och bredband, oavsett var de bor. Ingen ska vara i radioskugga helt enkelt. Vårt uppdrag handlar om att göra ett stödsystem för allt som rör ansökan om bredband och telefoni, handläggning, överklagande och statistik.

 Vad skulle din drömuppdragsgivare vara och varför?

Jag vill att det ska vara nytta med det vi gör, jag skulle inte passa på ett spelbolag. Jag har jobbat med e-hälsa och projekt inom offentlig sektor. Jag vill vara där jag kan åstadkomma förändring, som bättre vård och annat som ger bättre valuta för skattepengarna. Sedan tycker jag det är roligt att arbeta i team och att arbeta agilt. Jag gillar Bouvet, eftersom jag upplever att alla hjälper varandra. 

Var har du jobbat tidigare?

 Jag har arbetat på Skatteverket en period, men innan dess som IT-konsult. I grunden är jag civilingenjör i teknisk fysik. Och karriären startade på Försvarets Forskningsanstalt där jag modellerade strider, åkte stridsvagn och helikopter. Det var kul, men sedan ville jag vidare, så jag gick till konsultvärlden (Digital initialt) och en roll som utvecklare/testare som övergick till projektledare rätt snart.

Vad är det bästa med att vara konsult?

 Att vara i nya miljöer, lära sig nya områden och på det sättet känna en personlig utveckling. Det är bra att komma med ett utifrånperspektiv. Ser man med fräscha ögon på något, ger det förutsättningar att förbättra processer. Som konsult förväntas man ha synpunkter. Ser man med nya ögon ger det en bra injektion.

 Vad gör du gärna på fritiden/Vad gör dig glad?

 Jag har fyra barn. Trädgård med ogräs. Sen har jag och min man börjat dyka för några år sedan. Det får ta mer plats i takt med att barnen klarar sig själva. Den äldsta är 23 och har flyttat hemifrån. Nästa är 20 och hon är väl snart på väg. Sedan har vi två på 15 och 17.