nimerbjörnberg
>

Från projektledare till ny platschef i Örebro på 5 månader

13 jun 2017

It-konsultföretaget Bouvet växer så det knakar genom köpet av konkurrenten Ciber Sweden och Kammarkollegiet-ramavtalet som gör att uppdragen flödar in. För att stärka expansionen tog Nimer Björnberg över som platschef 1 januari i Örebro, medan Kenneth Hansen, tidigare chef, tar över ansvaret för offentlig sektor hos Bouvet, Sverige.

Hallå där, Nimer Björnberg, hur länge har du arbetat på Bouvet?

- Fem månader, jag började på Bouvet i augusti förra året.

Vad har du gjort tidigare?

- Jag har lång erfarenhet av att driva företag - som egen och tillsammans med andra. Som entreprenör har jag arbetat med en rad företag, inom it- och ledarskapsområdet, i roller som konsult och rådgivare. Jag glöder för innovationer och har alltid lockats av utmaningen att kliva in på nya, okända arenor, vilket lett till att jag tidvis varvat företagande med anställningar när rollerna lockat.

Varför tackade du ja till tjänsten som platschef?

- Främst på grund av mina kollegor! Jag har under några månader lärt känna ett gäng entusiastiska och engagerade individer med en glöd att förändra och utvecklas.

- Dessutom ser jag en fantastisk möjlighet att stärka vår position här i Örebro. Vi är fortfarande rätt anonyma i regionen, och ur det perspektivet finns det en mängd saker att göra som tilltalar ett brinnande entreprenörshjärta!

Vad är dina förhoppningar med Bouvet i Örebro? I Sverige?

- Vi har alla förutsättningar att lyckas som jag ser det, vi har hjärtat och glöden, resan har bara börjat! ryggen har vi vårt norska moderbolag Bouvet ASA, med cirka 1100 anställda som stöttar vår tillväxtresa. 

- Sverige är den största marknaden i Norden, och i Stockholm har vi genom förvärvet av Ciber Sweden flyttat fram våra positioner. Det leder inte bara till en utökad kundstock. Med fler experter och duktiga medarbetare kan vi bygga en organisation som möjliggör att vi kan ta större och fler uppdrag hos våra kunder.

Hur upplever du att vi skiljer oss från konkurrenterna?

- Det finns en anda inom Bouvet - och ett öppet sinne - att lyssna och ta tillvara på medarbetarnas kreativitet. Vår framgång byggs på våra grundstenar eller värdeord – frihet, trovärdighet, entusiasm, kompetens och jordnära, Vi baserar allt vi gör på dessa värden. Kombinationen av teknisk expertis, affärsmässighet och en frihet under ansvar, leder till bättre kvalitet, effektivitet och innovation levererat till kunderna.