Facebook Pixel

Formulär och resultatberäkningar i Stöd och behandling

Formulär och resultatberäkningar i Stöd och behandling

Gunilla Eriksdotter

Digitala stödprogram i vården ger mer än bara ökad flexibilitet och tillgänglighet.

De bidrar också till en ökad kunskap och ger större förutsättningar för de patienter som vill ta hand om sina besvär eller sjukdomar hemma. Ett digitalt stödprogram kan bestå av text, film, formulär att fylla i och en chatt- eller meddelandefunktion där patienten kan hålla kontakten med sin behandlare.

Bouvets innehållsutvecklare jobbar med olika plattformar och alla plattformar har sina fördelar och... sina, ska vi kalla det, utmaningar.

1177:s digitala plattform Stöd och behandling har många fördelar. Den levereras inom ramen för det kända trygga 1177. Tjänsten möjliggör för många fler att ta del av vård, stöd och behandling på en tid och i en form som passar dem. I botten ligger en solidarisk finansiering av alla regioner. 

Plattformen är uppe och fungerar. Och regionerna kan fylla den med innehåll. Superbra! 

En utmaning med Stöd och behandling  är att få till de där formulären som höjer innehållet ett snäpp till. 

Jag tycker att plattformen var lätt att lära sig och lätt att greppa, men när det kom till formulären var det knepigare. Jag fick ta hjälp av kollegor som jobbade med systemutveckling för att förstå hur jag skulle göra säger Louise Gottlind, en av de verksamhetskonsulter som utbildat sig i 1177:s digitala verktyg Stöd och behandling. 

louise pratar.jpeg
Louise Gottlind kan utbilda i att skapa formulär i Stöd och behandling

Nu får Louise många frågor om hur man gör och har utifrån det satt ihop en tretimmars workshop med fokus på just formulären i Stöd och behandling.

Workshopen vänder sig till dig som är designer i Stöd och behandling och som förvaltar formulär eller ansvarar för gemensamma formulär i tjänsten. Du kan läsa mer om den här!