På Bouvet får jag mer än bara ett jobb

Cicely Fischer kommer från Schweiz men har pluggat i England. Efter pluggandet har hon jobbat i Schweiz, Tyskland och USA i olika projekt på olika företag.

Kärleken som hon mötte via World of Warcraft ledde henne mot Sverige 2011 och sedan dess har hon varit här. Cicely är full-stack-utvecklare men fokuset ligger på frontend. 

2. mars 2021

IMG_20190629_010326

Tidigare har Cicely jobbat som LAN-tekniker, programmerare, projektledare, entreprenör, konsult, lärare, mentor och coach i branscher som sjukhus, logistik, spel, turism, pharma, banker och myndigheter. För att nämna några exempel. Konsult har hon varit i många år.

Hon valde Bouvet som arbetsgivare på grund av kulturen och känslan.  

"Jag känner att hos Bouvet kan jag få den här känslan av att inte bara ha ett jobb, men typ som en stor familj, där vi stödjer varandra och växer tillsammans in i framtiden."

Hon lägger till att det är viktigt att ha kollegor som vill dela kunskap och kompetens och som kan hålla ett öppet sinne för nya eller andra idéer. Och som, även om jobbet är intensivt, inte glömmer att ha kul och njuta. 

 Superpowers? 

På frågan om vilka som är hennes superpowers nämner Cicely förmågan att se helheten av ett problem eller projekt.  Att dela kunskap och kunna förklara saker för andra och vara otroligt tålmodig i det.

"Nyfiken är jag också. Älskar att lära mig saker och trivs med förändring. "

Vilken kund eller vilket sorts uppdrag är inte det viktigaste. Miljön är viktigare. En bra dag på jobbet är när hon antingen har lyckats lösa någon knepig teknisk utmaning eller lyckats hjälpa andra att göra det. I princip allt som känns som en prestation snarare än att bara lägga in timmarna.

"Jag är lyckligast om jag kan känna att jag på något sätt lyckas hjälpa mina lagkamrater att växa, både tekniskt och som människor."

Ny kunskap hämtar Cicely på bloggar men också av kollegor. Inspiration menar hon att man hämta bokstavligen varifrån som helst! Den slår till vid de märkligaste ögonblicken! 

Ditt bästa tips för att sprida energi och inspiration till andra?  

"Visa intresse, tålamod och medkänsla. Var inte rädd för att tänka utanför lådan och måla utanför linjerna då och då. Dela de små upptäckterna, de hej titta på det här, det här är coolt!- ögonblick. Och var alltid redo att lyssna."